fredag 3. april 2009

FUGLEFANGEREN AV UNNI LINDELL


Fuglefangeren handler om den mørkhudede 10-åringen Jim, som har tatt over avisruten i den hvite gaten etter broren Roy som har havnet i fengsel uten noen spesiell grunn. Den hvite gaten er der alle de hvite menneskene bor, alle de rike. Handlingen skjer i et gammeldags Sør-Afrika, der forskjelle på lyse og mørke er stor, og betyr derfor mye for folket der.



Jim blir venn med Edgar en hvit gutt på 12 år. På samme tid forsvinner Jims storesøster Rose. Etter det begynner en del mystiske ting å skje med Jim, en sort bil følger etter Jim, noen bryter seg inn i leiligheten til familien til Jim og Madala forsvinner det er papegøyen til Jims bestemor.I det ene huset i den hvite gaten, finner Jim og Edgar bilen som fulgte etter Jim. Den stod ved huset til Mr. Chandler.



Jim og Edgar slår seg sammen for å finne ut mer om Mr. Chandler. Etter en stund bryter de seg inn i huset til Mr. Chandler, der finner de mange fugler i et bur, han samler på fugler. Der blant alle fuglene finner de til slutt Madala. De går opp, finner en nøkkel for å låse opp en soveromsdør, der finner de Rose. Hun som før var pen før, var nå blitt stygg, huden var ikke som før. Det Jim da fikk vite var at Rose hadde prøvd en skjønnhets krem for Mr. Chandler. Huden hennes hadde blitt så stygg at Mr. Chandler bestemte seg for å holde henne fanget til han fikk endret på kremen. Kremen skulle gjøre mørke til lyse. Jim og Edgar fikk Rose hjem etter slosskamp og kappløp med Mr. Chandler.



Det hele endrer med at Jim og Edgar endrer opp som bestevenner, storebroren til Jim slipper ut av fengsel og Rose kommer hjem med penger hun fikk utbetalt fra Mr. Chandler så de fikk pusset opp leiligheten.



Det er en bra bok som er verdt å lese, det finnes en lett 9-12 års bok men også en bok som beskriver litt mer om forskjellen mellom svarte og hvite, rarisme osv.

Den anbefales for alle som liker spenning. Unni Lindell har gjort det bra enda en gang.

7 kommentarer:

  1. Vi ventet og ventet, og der, helt plutselig, kom en anmeldelse ut i fra det blå... Bra Camilla:) Fortsett med slike gode anmeldelser. Hva mener du med "..., det finnes en lett 9-12 års bok men også en bok som beskriver litt mer..."?

    SvarSlett
  2. For en utrolig kul lay-out du ahr valgt. Skikkelig spreke farger:)

    SvarSlett
  3. For en utrolig kul lay-out du har valgt! Veldig fine farger:)

    SvarSlett
  4. For en utrolig kul lay-out du ahr valgt! Skikkelig fine fager:)
    Artig å lese det du skriver. Flott jobb. God påske!

    SvarSlett
  5. Bra annmeldelse :D
    var det denne boka du leste til særemnet?<3
    Forresten... begynte å trene sit ups, armhevninger og spensthopp?

    SvarSlett
  6. Bra annmeldelse. Var det denne boka du hadde om i særmenet? :D

    Forretsen... Begynte å trene? ^^

    SvarSlett
  7. Takk, hadde to då men dæ va den eine ^^,

    SvarSlett