torsdag 4. juni 2009

KNUT HAMSUN - SVÆRMERE


Sværmere handler om en telegrafisten Ove Rolandsen som er forlovet med husjomfruen Marie van Loos. Han er ikke akuratt den mest trofaste mannen en kvinne kan ønske seg. Han lurer mange for å få det som han vill.

Han flørter med nesten alle damene i byen, selv om han er forlovet med Jomfru van Loos. Han faller for Elise Mack som er datteren til en av de rikeste i byggda. Og er forelsket i prestefruen på samme tid. Han flørter med de fleste fra det morsatte kjønn som ikke avviser han. Jomfru van Loos forlater Rolandsen. Han er sta og får det ofte som han vil, når prestefruen og presten reiser så er det bare opp til Elise Mack om hun har tenkt å godta han for den han er.
Han stikker av fra buggda og ender opp på en øy alene, når han kommer tilbake er det store spørsmålet om han og elise Mack ender opp sammen



Mack produserer fiskelim, han er rik, men en dag bestemmer Rolandsen seg for å starte opp produsering av et bedre fiskelim enn det Mack lager, de blir omsider partnere og lager fiskelimet sammen.


Det er en bra roman som er verdt å lese, den er skrevet på litt rar norsk dansk, men det kommer du fort inn i når du har lest noen sider.

2 kommentarer:

  1. Så bra at du får lagt ut det du har liggende nå!
    Her kan du legge ved boka fra bokhylla.no:)

    SvarSlett
  2. Ja men fikk det ikke til, får prøve på nytt.

    SvarSlett