torsdag 4. juni 2009

UNNI LINDELL - ORKESTERGRAVEN


Orkestergraven er den femte boken i kriminalromanserien som Unni Lindell har skrevet. Den handler om et draper på den 42 år gamle bratsj spilleren Ellen Blad. Det er som vanlig førstebetjent Cato Isaksen skal finne drapsmannen. Drapet skjer på en vinternatt med få ledetråder og beviser, det virker det ikke som om det er overkommelig for Cato å finne gjerningsmannen.


Cato Isaksen har det travelt med å rekke over å hjelpe sønnen med en skoleoppgave om politiet, og han skal på samme tid finne ut hvem som drepte Ellen Blad. Er det musikeren Pavel Pletanek, Axel Blad som er eksmannen eller er det stesønnen hans, en ung postkunde eller er det en pensjonert advokat? Alle disse mennene hadde motiv for å ha drept Ellen Blad, men hvem gjorde det? Etter en stund dukker vitner og beviser opp slik at Cato får kommet seg nermere og nermere gjerningsmannen.


Det er en helt fantastisk bok som er verdt å lese, hvis du liker spenning og uløste gåter er det en bok du bør hive deg over med det første. Boken har fått god kritikk og er godt skrevet, lettlest bok som også finnes som lydbok.

1 kommentar:

  1. Jeg har prøvd å lese den, men fikk det ikke til. Litt for treg start syns jeg. Det skjedde litt lite syns jeg. Men så kom jo aldri jeg til slutten :)

    SvarSlett